„Uvaříme si humra. Dříve byl považovaný za levné maso, protože žili ve stokách a byli lehce dostupní. Dnes stojí humr asi tři tisíce korun. Můžete vidět, že vaříme z kvalitních a poměrně drahých surovin,“ popsal své dýňové menu šéfkuchař Petr Erin Kováč.
Chuť jeho jídla byla inspirovaná Asií, hlavní roli v pokrmu ale hrála dýně. Hotové menu mohli lidé zakoupit na stánku, výtěžek z prodeje věnoval Kováč nadačnímu fondu Šťastná hvězda, který pomáhá dětem s leukémií a dětskou mozkovou obrnou.
Sobotní odpoledne patřilo vyhlášení nejlepšího dýňového menu, o které bojovaly čtyři restaurace. Vítězem se stala restaurace U Zajíčků z Mokré na Brněnsku. „Ochutnali jsme spoustu věcí, nejvíc mě zaujaly dýňové lasagne. Taky pečená kachna se zelím z dýně neměla chybu," prohlásil Pavel Švestka ze Šlapanic.
Večer se část návštěvníků vydala na lampionový průvod Brnem.
JOLANA HALALOVÁ