Na setkání dorazila asi padesátka lidí. Chodí mezi nimi jedna z autorek portálu Barbora Antonová a nabízí chlebíčky. Tedy půlkrajíce chleba se sádlem, nebo tlačenkou. „Můžu nabídnout?," ptá se.

Přítomní jsou i muzikanti, kteří krátce po jedenácté spouštějí melodii písně Pec nám spadla. Pak si bere slovo jeden z hlavních mluvčích portálu Matěj Hollan. „Dobré brněnské poledne. Dovolte, abych tuto tryznu za Romana Onderku zahájil jedenácti vteřinami ticha," říká.

Po krátké odmlce pak pokračuje. „Sešli jsme se tu, abychom Onderkovi poděkovali, že nás dokopal ke kandidatuře do zastupitelstva. Zároveň slibujeme, že až povedeme Brno, předáme práva ke stránkám Žít Brno Onderkovi. Ukázal, že je mnohem lepší satirik než my. Podle reklamních expertů bychom normálně za kampaň, kterou nám udělal, zaplatili jedenáct milionů. My se naopak pokusíme o mnohem lepší politiku," slibuje Hollan.

Doplňuje jej Antonová. „Lidé se nás ptají, zda na to máme. Odpovídám, že stejně málo jako kdokoliv jiný. Naše heslo je, že hůř to už nejde," poznamenává.

Jedenáct minut po jedenácté, tedy v době, kdy akce měla začít, už pomalu končí. „Kdo jde s námi předat dárky právníkovi?" ptá se ještě Antonová.

Hlouček lidí se následně vypravuje na vrátnici radnice. V malém prostoru před ní se jich tísní skoro deset. Hollan vrátného seznamuje s tím, co mají aktivisté v plánu. „Musím vás upozornit, že nejsou úřední hodiny," říká vrátný.

Ale přesto se pokouší vyhovět. Bere telefon a spojuje se se svým kolegou. „Tady Bohdan, ahoj Jirko. Máš tu ty lidi z happeningu," oznamuje.

Po chvíli ticha dostává k telefonu přímo právníka Jakuba Geislera, který žádost o zákaz profilu sepsal. Místo dlouhého vysvětlování předává telefon Hollanovi. „Přišli jsme vám poděkovat za to, jak jste nám zahájil kampaň. Máme tu pohoštění, chleba a fernet. Dobře, necháme vám jej na podatelně," domlouvá Hollan.

Svoji chvíli slávy vyciťuje vrátný, který před televizními kamerami odcházející skupině kyne, děkuje za návštěvu a zve je na další. „Přijdeme zase za rok," odpovídá mu hlas z hloučku.