Majitelé pivovaru Moravia chtějí od začátku příštího roku umožnit čepování jejich piva v hospodách z tanků. „Chceme se stát prvním řemeslným pivovarem, který vybuduje síť tankových hospod. Tankové pivo si díky tomu zachová stejnou kvalitu, s jakou bylo uvařeno v pivovaru,” popsal plány do budoucna předseda představenstva pivovaru Moravia Martin Šibal. Dle jeho slov uvažuje vedení pivovaru o tancích s objemem pět set litrů.

Dalším z plánovaných projektů je rozšíření spolupráce se zážitkovým restauračním řetězcem Pivní burza. „Pivní burza kombinuje společenské setkání a pití piva s trochou adrenalinu. Takový koncept má své místo zejména v době, kdy z restaurací a hospod postupně mizí pivaři, kteří pijí pivo na objem, a naopak čím dál častěji přicházejí do hospod lidé, kteří si chtějí vychutnat dobré pivo a celkový zážitek jako takový,” dodal Šibal. Už nyní fungují v Brně hospody s tímto konceptem.

Zdroj: Deník/Magdaléna Blažková

Koncept pivní burzy spočívá v tom, že cenu nápoje má v rukách sám zákazník. Odvíjí se totiž od toho, jak moc se daný druh piva objednává. Čím více prodaných kousků, tím vyšší cena a naopak. Cena nejvíce a nejméně objednávaného piva se pak může lišit i o sto korun.

Pivovar Moravia navazuje na tradici původního pivovaru, který zde fungoval v letech 1898 až 1943, a specializuje se především na ležáky. Pod značkou Lucky Bastard naopak vznikají svrchně kvašená piva, která v Česku nemají dlouhou tradici. Řemeslné pivovary Moravia a Lucky Bastard spadají pod společnost Czech Craft Beers. Nyní produkují deset stálých druhů piv, z toho pět v pivovaru Lucky Bastard a pět z Moravie.

Léto na jihu Moravu ovládnou festivaly.
Léto na jihu Moravy ovládnou festivaly. Brno zažije dávku rocku, dorazí Kabáti

Stálou nabídku doplňují sezónními speciály. „Letos jich máme dohromady devět. Každý speciál, kromě letošní novinky Raspberry pussy, produkujeme v objemu dvou tisíc litrů. Prodat je musíme do dvou týdnů," přiblížil vrchní sládek pivovaru Moravia a Lucky Bastard Martin Hrubeš.