Středečního setkání se účastnili také zástupci výherního průmyslu, ale ani to k jasnému rozhodnutí nevedlo. „Žádáme ty organizace a občanská sdružení působící hlavně v Brně, které se věnují řešení dopadů hazardu, aby upřesnily svá stanoviska, která nám dala minulý týden. Chceme znát jejich pohled nejen na regulaci automatů, ale také na tom, jak se postavit k prevenci závislosti. Vše vyhodnotíme a opět se potkáme za dva týdny," sdělil ve středu po schůzce starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka.

Klíčový je podle nich posudek Národního monitorovacího střediska pro drogy a drogové závislosti. „Zpracovává studii o vlivu rušení legálních heren na vznik černých heren a případné další problémy. Hotová má být až v dubnu, ale dílčí výsledky máme slíbené právě v nejbližších dnech," nastínil starosta Šťástka.

Podle aktivisty Matěje Hollana ze sdružení Brnění se výsledek středeční schůzky dal čekat. „Počítali jsme s tím, že s městem budeme ještě jednat," podotkl Hollan.

Podle něj je hlavní, aby Brno zachovalo vyhlášku, která na většině míst automaty zakazuje. „Myslíme, že neexistuje důvod na stávající vyhlášce něco měnit. To by přicházelo v úvahu, kdyby se ukázalo, že vyhláška nefunguje, pak je smysluplné přistupovat k její revizi," řekl Hollan.