Netradiční svátek svatého Mikuláše si užijí nejen malí návštěvníci v pasohláveckém Aqualandu Moravia. „Těšit se mohou například na soutěž o nejlepšího čerta a anděla, na kreativní dílnu i oblíbené tance ve vodě a diskotéku pro nejmenší. Pátého prosince potom možná přijde i Mikuláš,“ pozval na program Tomáš Svoboda z Aqualandu Moravia.

Chybný výlep u hlavního nádraží
Nápis u nádraží nalepili špatně. Bavil i na sociálních sítích

Na pořádnou Mikulášskou metelici i zumbu se musí připravit také Břeclavští. Před kinem koruna na děti čeká od půl páté odpoledne odměna pro každého, kdo přijde v kostýmu čerta, Mikuláše nebo anděla. Od šesti hodin večer navíc všem příchozím zdarma promítnou pohádku S čerty nejsou žerty.

Nadílka pro dětiMikuláše mohou děti oslavit jako každý rok také ve speciální šalině, která bude čekat od čtyř hodin na Komenského náměstí v Brně.
Nadílku si užijí také na náměstí v Bučovicích na Vyškovsku nebo Mikulově na Břeclavsku.


Strávit svátek netradičně v přítomnosti legendárního Porsche mohou děti v Uměleckoprůmyslovém muzeu. „Mezi návrhy vozů značky Porsche od patnácti hodin rozdáme dobroty těm, kteří nezlobili. Ostatní dostanou radu, jak chování napravit,“ uvedla mluvčí Moravské galerie Michaela Paučo.

Další Mikulášské akce čekají na děti také na náměstí v Bučovicích na Vyškovsku nebo v Mikulově na Břeclavsku.

Svátek neočekávají jen děti. Někteří lidé v maskách pátý prosinec využívají jako možnost k výdělku, jiní obchází domy každoročně pro radost. „Peníze nechceme a nikdy jsme je nechtěli. Jelikož jsou lidé rádi, že přijdeme, tak nám pokaždé nějakou tu korunu dají a třeba i občerstvení,“ sdělila Michaela Šíblová z Březiny, která domy obchází už po páté.

I když honorář nechtějí, za celý den se nezastaví. „Náš největší rekord za jeden večer byl asi dvaatřicet domů, což je start v pět odpoledne a konec o půl desáté,“ doplnila Šíblová. 

Zástupci Národního vinařského centra a hodnotící komise ve Valticích vyhlásili absolutního šampiona pro rok 2019.
Víno roku 2019? Rulandské bílé Zámeckého vinařství Bzenec je šampion Salonu vín