Šťastný pláč byl najednou silnější než sebeovládání, které bude jednou tolik potřebovat ve své budoucí profesi. Prezident Miss České republiky Miloš Zapletal ji právě vyhlásil Miss Moravia 2008.

„Prostě jsem se neudržela. Bylo to silnější než já,“ přiznala po soutěži jednadvacetiletá studentka Vysoké školy ekonomické v Praze. Do soutěže se jí zpočátku moc nechtělo, rozhodující slovo měla její o dva roky starší sestra Jana. „Přemluvila mě. Řekla mi, že když už jsem se do soutěže krásy přihlásila, měla bych ji zkusit. Prý bych jednou mohla litovat. Zvítězství vMiss Moravia mám samozřejmě velikou radost, ale nepřeceňuji ho. Jen krása přece není vživotě rozhodující a já určitě nejsem povrchní,“ vyprávěla šťastná vítězka.

Moravského finále, které bylo zároveň semifinále pro celostátní soutěž Miss České republiky 2008, se zúčastnilo dvanáct dívek. Mezi nimi však nebyla ani jedna dívka zBrna. Do finále, které se uskuteční patnáctého března 2008 vBoby Centru, postoupily kromě Putnářové ještě Vicemiss Zuzana Jandová zKarviné a Romana Čechovská zHodonína. Porota ještě vybrala dalších šest dívek, které se sčeskými soupeřkami utkají vMalém finále vPlzni o šest postupových míst do celostátního finále vBrně.

Nová Miss Moravia Zuzana Putnářová si myslí, že i kdyby jednou dostala lukrativní nabídku, zvládne studium i focení dohromady. „Studium je u mne na první místě. Nechci se ho vžádném případě vzdát. Jsem přesvědčená, že když člověk chce, zvládne cokoliv,“ upozornila posléze. Kjejím koníčkům patří kromě sportu zejména hudba a hra na klavír. „Hraji na něm od dvanácti let a spíš mám ráda moderní skladatele. Tady jsem ale raději při volné disciplíně dala přednost tanci,“ loučila se vítězka sBoby Centrem.

Mezi hosty moravského finále nechyběla ani první Miss bývalého Československa Ivana Christová, která druhou polovinu programu moderovala společně sTomášem Matonohou. „I když jsem vsoutěži vyhrála před dvaceti lety, vzpomínky jsou pořád živé. Asi nejhorší pro mě byla promenáda v plavkách. Tehdy jsem proběhla molem jako uragán. Hrozně jsem se, na rozdíl od dnešních dívek, styděla,“ přiznala vpátek večer súsměvem první Miss Ivana Christová.