V silné konkurenci v soutěži Miss Roma zvítězila dívka se soutěžním číslem deset, Renata Čonková z Brna. Skromná studentka střední zdravotnické školy a tanečnice romského souboru Čercheňa při středisku DROM zaujala porotu hned na začátku.

„Svou účastí v soutěži plním poslední přání mého tatínka, který zemřel letos v únoru. Přál si, abych se zúčastnila Miss Roma, a tak jestli se na nás díváš, tati, drž mi palce,“ řekla Renata při představování. Toto poslední přání se nakonec vyplnilo a na konci soutěže nasadil hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek korunku do havraních vlasů nové romské královny krásy.

Renata Čonková byla ze svého vítězství v šoku a mezi slzami štěstí odpovídala na desítky dotazů. „Cítím se skvěle, tatínek by měl určitě radost, mrzí mě, že se mého úspěchu nedočkal, ale pokud je někde nahoře, určitě se na nás dívá a usmívá se. Necítím se jako vítězka proto, že mám korunku, pro mne vyhrály všechny holky svou odvahou jít do soutěže a dát ze sebe to nejlepší, všechny jsme vítězky,“ říkala mezi utíráním slz Miss Roma.

Úspěch v soutěži však pro ni není poslední metou. Do budoucna se chystá dokončit studium na střední škole. Po něm chce jít na vyšší nebo vysokou školu a poté pracovat ve zdravotnictví. Svou budoucí práci bere jako poslání, díky kterému bude pomáhat lidem. V sedmém ročníku soutěže Miss Roma se pokoušelo v Hodoníně zaujmout porotu dvanáct finalistek, které přijely ze všech koutů Moravy.