Podle předsedy sdružení Michala Závodského přitom už lidé oslovili starostu městské části dopisem. „Rozhodně nechceme, aby na Kraví hoře vyrostly nějaké osmimetrové haly. Zatím toho ale víme jen málo. Na reakci starosty Libora Šťástky doposud čekáme," obává se Závodský.

Problematické je také plánované soustředění několika sportovišť na jedno místo. „Nově jsme se dozvěděli, že na koupališti vyroste další bazén. Ani to s námi starosta Šťástka nijak nekonzultoval. Tím, že soustředí na Kraví horu stále více činností ji ale přeplňuje. Jako by to bylo jediné možné sportoviště. Copak v Brně máme málo brownfieldů?" ptal se předseda.

Starosta Šťástka ovšem kritiku odmítá. „Jsme teprve na začátku plánování areálu. Pořádně nevíme, jak bude vypadat. Každopádně mohu ujistit, že to nebude nic komerčního na úkor míst pro oddech v parku. Vzniknou jen sportoviště částečně přístupná lidem, částečně jako součást areálu koupaliště. Za plotem budou kvůli vandalům," řekl Šťástka.

Plán ovšem zatím není podle něj ve fázi, kdy je možné jej projednávat. „Musíme jej dopracovat. Pak se obrátíme na lidi s žádostí o jejich názor. A nemusí to být jen úzká skupinka těch organizovaných ve sdružení. Můžeme vypsat anketu v našem zpravodaji či na internetových stránkách, kde se mohou vyjádřit všichni. Zatím mi připadá, že sdružení je proti a ani neví čemu," uvedl starosta.

Ne všichni lidé mají s plány městské části problém. „Sportoviště nejsou špatný nápad. Místo nad koupalištěm, kde se má stavět, teď vypadá, jako by ani nebylo přímo v centru města. To je škoda, zvlášť když je v sousedství poměrně pěkný a oblíbený park, koupaliště, či hvězdárna. Nepůsobí to moc reprezentativně," poznamenal Milan Veselý.

Jenže občanské sdružení zůstává opatrné. „O Masarykovu čtvrť se zajímáme už přes deset let. Každý musí poznat, že to myslíme vážně. Nechceme přijít až k hotovému plánu s tím, že si mámě vybrat, zda jsme pro, či ne. Zatím vše směřuje k tomu, že maximum sportovišť bude znamenat nutnost probetonovat miliony korun na stavbě parkoviště u V-clubu," obává se Závodský.

Plánované parkoviště má ovšem podle starosty Šťástky spíše pomoci. „Naopak se nám z Masarykovy čtvrti ozývají hlasy volající po tom abychom jej co nejdříve postavili. V místě už teď auta parkují na rozblácené ploše. My ji jen zpevníme a parkoviště osadíme závorami. Návštěvníci z areálu tam budou mít zvýhodněné parkovné. Přesměrujeme sem auta, která by jinak parkovala právě v ulicích," brání záměr starosta.

Ani více sportovišť podle něj pohodu bydlení lidí v čtvrti nenaruší. „Sportovní areál nijak se zástavbou nesouvisí. Vyroste nad koupalištěm, kde žádné domy nejsou," ujistil starosta.