Investor chce na místě stávajících budov vytvořit polyfunkční městskou čtvrť, která propojí historické centrum města s plánovanou Jižní čtvrtí. „Na místě nynějšího obchodního centra vznikne nové náměstí lemované šesti samostatnými objekty. Celý prostor bude napojený na uliční síť a podchod pod nádražím, po budoucím přesunu hlavního nádraží také na systém městských parků na místě dnešního kolejiště,“ přiblížil mluvčí Crestylu Ondřej Micka.

V parku u Lva v brněnských Kníničkách mají od začátku prosince nová krmítka pro ptáky.
V parku u Lva u Brněnské přehrady mají nová krmítka

U každé z budov, které v místě vzniknou, investor počítá podle zveřejněných vizualizací s individuální architekturou. „Vše připravujeme v úzkém kontaktu s Kanceláří architekta města Brna i samotným městem, aby projekt odpovídal jeho dalšímu plánovanému rozvoji. Respektujeme budoucí požadavky na celou lokalitu, které nyní vznikají podle dokončované územní studie Jižní čtvrti,“ uvedl výkonný ředitel skupiny Crestyl Simon Johnson.

Na architektonické stránce projektu se podílí čeští i zahraniční architekti. Investor v projektu počítá i s parkováním v podzemí. V současné době připravuje projekt. „Dokončení celého projektu předpokládáme v horizontu pěti let," sdělil Micka.

Z obecních bytů v domě v Plotní ulici 39 se museli vystěhovat nájemníci. Dům překáží plánované stavbě tramvajové linky přes Plotní ulici do Komárova. O jeho dalším osudu rozhodnou brněnští radní v lednu.
Nájemníci musí pryč. Dům v Plotní ulici asi strhnou. Překáží nové trati