V prvním kole dívku čekal test inteligence a rozhovor s porotou za plentou. „Když jsem s nimi mluvila, viděli pouze mou siluetu," vypráví Rezková. Organizátoři soutěže si totiž zakládají na tom, aby měla výherkyně kromě pěkné tváře i bystrou mysl.

Když Rezková postoupila mezi nejhezčích deset dívek, čekaly na ni další úkoly. „Poprvé jsem se fotila v zasněžených Tatrách. V mínus sedmnácti stupních jsem musela v lodičkách a šatech vylézt na zledovatělý pařez. Nevěděla jsem, jestli dřív umrznu nebo spadnu," směje se rusovlasá studentka.

Soutěží nakonec prošla bez úrazu a tento týden stanula na stupních vítězů při závěrečném galavečeru. Výhru prý nečekala. „Poznala jsem především mnoho skvělých lidí a zbavila se trémy. Korunka je pouze třešinka na dortu," pochvaluje si Rezková.

Po vyhlášení výsledků se rozjel kolotoč gratulací a rozhovorů. Podle miss je důležité rozeznat, kdo je upřímný. „Někteří lidé mi prý fandili už od začátku. Před pár dny přitom neznali moje jméno," říká studentka.

Ačkoliv je Rezková v soutěžích krásy ve svém živlu a zvažuje i účast v České miss, ze školy neodejde. Jejím snem je pomáhat postiženým dětem. „Práci s nimi jsem úplně propadla," říká mladá miss.

LENKA ONDRYSKOVÁ