S hotely v Itálii spolupracuje vedení školy v rámci programu Erasmus+ už šest let. „S prací českých studentů jsme spokojení. Kdybychom nebyli, cesta do České republiky se nám nevyplatí. Na praxi je vždy uvítáme, vyrovnají se našim žákům,“ řekl kuchař Andrea Torri.

Práci s profesionály oceňují i studenti. „Vaření s Italy mě baví. I když je jen na den, můžeme se leccos naučit. V budoucnu chci určitě odjet vařit do zahraničí, rozhoduji se právě mezi Itálií a Německem,“ pochvaloval si akci Jaroslav Růža.

I když má italskou kuchyni rád, dodal, že českou stále upřednostňuje.

Podle učitelů je podobná zkušenost pro studenty velkou motivací. „Pro mnohé z nich je to poprvé, co se podívají do zahraničí. Uvědomí si, jestli je vaření opravdu baví,“ vysvětlila učitelka Jitka Sedláčková.

JIŘÍ KRÁL