Při pádu si ještě přivodil další zranění. Kamarád, který s ním byl u odstavených vagonů, zavolal záchrannou službu, která přepravila mladíka s vážnými popáleninami do nemocnice. „Mladík, který událost viděl, byl ve špatném psychickém stavu, a proto se o něj postarali lékaři," řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Na železnici šlo o život i vlakvedoucímu, na kterého ve vlaku směřujícího do Brna vytáhl zbraň opilý cizinec. „Při průjezdu nádraží v Břeclavi objevil černého pasažéra. Se čtyřiapadesátiletým mužem se proto domluvil, že vystoupí na další stanici," sdělil Šváb.

Když vlakvedoucí cizince upozornil na blížící se stanici výstupu, muž na něj vytáhl pistoli. „Vlakvedoucímu se ovšem podařilo cizinci zbraň vyrazit z ruky," dodal Šváb. Potyčku viděl cestující, který přivolal policisty. „Po muži, který ve stanici v Brně vystoupil, začali pátrat policisté. Dopadli ho na vlakovém nádraží," řekl Šváb. Při vyšetřování policisté zjistili, že zbraň byla pouze nefunkční maketa. „Muž, který si díky opilosti na incident příliš nepamatuje, čelí obvinění z výtržnictví," uzavřel Šváb. Cizinci hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

LENKA GRABCOVÁ