Herci na něj rádi vzpomínají. „Pamatuju si, jak jsme se každé ráno sešli na placu a bavili se vtipnými historkami. Měl jsem velké štěstí, že jsem se s ním potkal. Byl to úžasný člověk a výborný režisér, který miloval svou práci," podotýká herec Zdeněk Junák, který v seriálu hrál praporčíka Josefa Ambrože.

Antonín Moskalyk.Podle herečky Aleny Antalové, která v seriálu ztvárnila květinářku Ludmilu Horkou Arazímovou, byl velmi pečlivý a dbal na všechno od scénáře až po poslední detaily. „Vždycky působil klidným dojmem, nikam nespěchal. Měl bezvadné herecké cítění. Ne každý byl jako on, jak jsem si uvědomila u dalších rolí," říká.

Antalová s ním dokonce strávila i dva týdny v Americe. „Pozvala ho jeho dcera. Čtyři večery tam promítali Četnické humoresky. Tehdy jsem u nich i pár dní bydlela. Bylo to moc příjemné," líčí.

Na seriálu spolupracoval právě se svou dcerou Pavlínou Moskalykovou Solo. „Ona psala scénáře, on režíroval. Myslím, že pro ni byl skvělý vzor. Nelpěl moc na vzhledu, což se jí moc nelíbilo. Měli spolu ale krásný vztah a při práci se doplňovali," myslí si Antalová.

Antonín Moskalyk při natáčení Četnických humoresek pro Českou televizi.Když Moskalyk v roce 2006 zemřel, právě natáčel třetí řadu Četnických humoresek. Ty Moskalyková Solo dorežírovala. „Vzpomínám si, že je stejně dokončovat nechtěl. Děj se odehrával už v době po okupaci, tudíž odtamtud zmizel humor," říká Antalová.

Moskalyk natočil mnoho pořadů, mimo jiné Babičku nebo Dobrodružství kriminalistiky. V Brně zanechal nejvýraznější stopu právě Četnickými humoreskami. „Podařilo se mu natočit jeden z nejúspěšnějších pořadů, který dodnes v reprízách vysíláme," konstatuje mluvčí brněnského studia České televize Hana Orošová.

KATEŘINA ŠEVČÍKOVÁ