Největšími hvězdami byli Mirek Lisý, jedenáctinásobný mistr České republiky, a Milan Rozsypal, kaskadér roku 1999 a 2001. „Mám tady závodní čtyřkolku, na které povozím i diváky,“ popsal Lisý své vystoupení. Na čtyřkolce předvedl jízdu po zadních kolech, během jízdy z ní také sesedl a zase na ní naskočil. Předvedl také svou motorku. „Trialový závodník musí zvládnout základní jízdu po zadním kole, po předním kole a držet dobrou rovnováhu.“ dodal.

Plocha, kterou pořadatelé pro show připravili, byla příliš krátká. Proto kaskadéři předvedli divákům jen krátké ukázky. „Na letišti z motorky slezu i ve sto osmdesáti kilometrové rychlosti. Tady ale nemůžu jet víc než padesát. Je to škoda, rád bych ukázal víc, ale kvůli omezenému prostoru to není možné. Nedá se to pak ubrzdit,“ zalitoval Rozsypal. K jeho nejnáročnějším kouskům patří právě jízda na železných bruslích. Ve velké rychlosti seskočí z motorky a nechá se jí táhnout.

Krátké dráhy si všimli i diváci. Kromě pravidelných návštěvníků Olympie přišli své kolegy podpořit i brněnští motorkáři. „Moc fandím Mirkovi Lisému, je to špička v trialu. To, co předvádí na takovém prostoru, je nádhera,“ řekl nadšeně Zdeněk Rampula, který na Motoshow přijel na své Hondě Shadow.

Aby byla akce napínavější, vybrali si motocykloví kaskadéři figuranty. Mirek Lisý tak například zabrzdil rozjetý stroj jen několik centimetrů před svým synem Markem. Milan Rozsypal si za sebe na motorku posadil zase přítelkyni Barboru Roketovou. „Jako spolujezdec se nebojím. Mnohem větší strach mám o Milana, když se na něho dívám,“ svěřila se Roketová.

Kromě ostřílených profesionálů se divákům předvedli také začínající motorkáři. Kluci do dvanácti let ukázali své vystoupení s takzvanými minibiky. Nejmladšímu z nich, Vojtovi Vybíralovi, bylo teprve šest let.

„Jezdím na motorkách už jeden rok. Spadnul jsem šestkrát nebo osmkrát. Nebojím se, protože vím, že teď už nespadnu. Navíc mám kombinézu, takže se mi nemůže nic stát,“ pochlubil se malý závodník.

Vendula Jičínská