Rusové rozhodli utkání dvěma slepenými góly ve druhé třetině. Těžké direkty z hokejek Nikity Guseva a Vladislava Gavrikova dělilo jen sedmadvacet sekund. „Bohužel, tak rychlé góly nás srazily dolů. Nehrajeme špatně, ale Rusové jsou efektivnější,“ poznamenal po druhé třetině Jan Pavelka, kterého potěšilo, že utkání může sledovat na výstavišti. Do práce se chystá až odpoledne.


Zajímavost programu na Olympijském festivalu v Brně:
16.00 – 17.00 Autogramiáda hráčů A týmu a legend brněnské Komety

Velkou snahu českých hráčů diváci podporovali tradičními pokřiky „Češi, Češi!“ nebo „My chceme gól.“ Ani ve třetí třetině se žádná střela neujala a do prázdné branky završil skóre Ilja Kovalčuk. „3:0 je jednoznačný výsledek, ale naši hráli dobře. Bronz určitě urveme, ať už proti Kanadě nebo Německu,“ zhodnotila po utkání Kateřina Janáčová, která připomněla druhou semifinálovou dvojici hokejového turnaje. Utkání o bronz startuje v sobotu deset minut po jedné hodině odpoledne.

Fanoušci v pavilonu Z fandili v pátek po poledni i české mužské biatlonové štafetě, jejímž závodem skončil biatlonový program na hrách v Pchjongčchangu. Prostor před velkoplošnou obrazovkou se začal plnit v první polovině závodu, protože Ondřej Moravec po úvodním úseku předal na sedmém místě a Michal Šlesingr dokonce předával na prvním místě.

Na třetím úseku ale selhal při své premiéře v Koreji Jaroslav Soukup, který musel na trestné kolo a předával na šesté příčce. Michal Krčmář jako finišman české štafety dojel nakonec s více než čtyřminutovou ztrátou na první Švédy sedmý.

Olympijský festival v areálu brněnského výstaviště.
Návštěvníky v Brně přivítá poslední olympijský víkend

Před druhou hodinou odpoledne naplno ožila i redakční zóna Deníku, kam tentokrát zavítal brněnský snowboardcrossař Jan Kubičík, který minulý týden startoval na olympiádě v Koreji. „Festival je super, děti si tady vyzkouší různé sporty a třeba u nich i později zůstanou. My si odpoledne vyzkoušíme curling. Třeba se na další olympiádě představím ve dvou disciplínách jako Ester Ledecká,“ pobavil juniorský mistr republiky z roku 2012, který vypadl při své olympijské premiéře v osmifinále a nenapodobil tak Evu Samkovou, která ve snowboardcrossu získala bronzovou medaili.

Stále platí, že v zóně Deníku se můžete nechat vyfotit v našem koutku. Za odměnu získáte titulní stranui s vaším snímkem.

Ilustrační foto
Nová prosklená sauna v Brně: lidé se potí a pozorují město

Poté se už dostaví i ostatní a ve čtyři hodiny odpoledne začne společná autogramiáda legend v zázemí stánku Brna a Jihomoravského kraje. Z hokejistů Komety dorazí Martin Nečas, Jan Hruška, Tomáš Bartejs, Martin Dočekal, Alexandre Mallet, Marek Langhammer či Martin Zaťovič. Z legend pak Zdeněk Kepák, Jaromír Meixner, Josef Černý, Karel Skopal, Milan Kokš, Vladimír Nadrchal, Ivo Winkler a Rudolf Potsch.