Konec zastávky považuje místní Jiří Němec za naprostý nesmysl. „Chápu, že při rekonstrukci ulice je potřeba udělat určité změny, ale pokud zastávka zmizí, bude mít velká část lidí ze Soběšic problém a domů z autobusu to budou mít podstatně více daleko. A nejde jen o starší lidi, ale i třeba o matky s dětmi,“ řekl muž.

Plánování dešťové kanalizace mají na starosti zástupci Brna-severu, na jehož území se Soběšice nachází. Současná poloha tamních zastávek je podle starosty městské části Martina Malečka ze strany republikových policistů a odboru dopravy do budoucna nevyhovující. „Dohnalova je přímo před vjezdem na soukromý pozemek. Muselo by dojít k jeho přesunu na tuto parcelu, s čímž vlastník nesouhlasí a k souhlasu ho nemůže nikdo nutit,“ podotkl.

Zachráněný luňák červený pojmenovaný Jirka.
Záchrana luňáka Jirky u Brna: nemohl vzlétnout, asi bojoval s jiným dravcem

Proti úpravě zastávek se ozvali také majitelé jiných pozemků. „Pokud se k tomu budou dál stavět tak, jak se už postavili, nové povrchy se v ulici dělat nebudou. Dělníci zhotoví kanalizaci a vodovod, ale jinak ulice zůstane bez úprav, v původní verzi,“ upozornil Maleček.

Sousední zastávky se od Dohnalovy nachází asi čtyři sta metrů daleko. Představitelé dopravního podniku požadovali kvůli obsluze území její zachování. „S ohledem na cestující nás změny mrzí, nicméně zastávky na silnicích nejsou v naší správě. Jsme ale připraveni zastavovat tam, kde to příslušné správní orgány odsouhlasí,“ uvedla mluvčí dopravce Hana Tomaštíková.

Připravovaný projekt Rezidence Pod Lesem v brněnském Žebětíně.
Nová výstavba v Žebětíně: nedaleko Kamech vyroste komplex bytů a domů, podívejte

Záměr na výstavbu dešťové kanalizace a rekonstrukci vodovodu v Útěchovské připravují zástupci městské části od roku 2016. V současnosti má projekt stavební povolení. Práce provedou zaměstnanci Brněnských vodáren a kanalizací.