Inlinisté spolu soupeřili ve sprintu, při závodu odrážedel nebo v jízdě obratnosti na překážkové dráze. Dospělí si mohli vyzkoušet, zdali zvládnou technicky náročnou jízdu s kočárkem. Mezi soutěžícími byla i šestiletá Brňanka, která se v časovce jen těsně nevešla na stupně vítězů. „Bruslím už dva roky a moc mě to baví. Sem mě přivedla moje babička," sdělila. Dětem se po celý den věnoval bruslař oblečený do kostýmu lemura. Malí inlinisté se při takzvaných hadích jízdách za ním řadili a na způsob vláčku spolu projížděli klikatými cestami dopravního hřiště.

Na bruslaře dohlíželo několik instruktorů, kteří byli připravení kdykoliv poradit. Mezi nimi byl i dvaatřicetiletý Vojtěch Bastyan. „Inlinům se věnuji od malička. Rozhodně nejčastější chybou, kterou dělají nejen děti a začátečníci, je špatný postoj. Zaklání se, brusle jim potom ujedou a spadnou dozadu. Takže jim opakujeme, že je potřeba pokrčit kolena a dát ruce dopředu. Podobné je to třeba i u lyžování," vysvětlil instruktor.

Podle Bastyana se dnes valná většina inlinistů chrání alespoň přilbou. „Potřebné jsou i kolenní, loketní a zápěstní chrániče, ale přilba je základ. I zkušenějším bruslařům to může podjet, a pokud by spadli na hlavu, je to strašně nebezpečné," uvedl. Možnost bruslit na dopravním hřišti na Riviéře se mu zamlouvala. „Inlinisté mají v Brně sice celkem dobré příležitosti, za dobrého počasí je to však masakr. Stezky jsou přeplněné cyklisty, kočárky a lidmi na procházce," doplnil.

Strážníci na hřišti přivítali asi 350 návštěvníků.