Kromě oprav bazénových stěn návštěvníky potěší nový tobogán, skluzavka, vodní chrliče či podvodní perličky. V areálu také najdou lezeckou stěnu. „Usilujeme o moderní bazén jednadvacátého století, ale chceme současně zachovat klidný a přírodní ráz Riviéry,” vysvětlil generální ředitel společnosti Starez-Sport Martin Mikš.

Nerez je na rozdíl od betonu méně náročný na údržbu. „Rekonstrukcí se ušetří za spotřebu vody i za údržbu. Nerezová konstrukce má také životnost v řadě desítek let,” doplnil Mikš.

Do konce května by měla být stavba hotová. V červnu plánují organizátoři zkušební provoz. Pokud bude vše v pořádku, tak od července by mělo být koupaliště otevřeno veřejnosti.

Brněnské koupaliště Riviéra. Ilustrační foto.
Z Riviéry odteče 200 tisíc litrů denně. Vodu zastaví nerezové vany

Celkové náklady rekonstrukce odhaduje vedení téměř na 215 milionů korun. Jak už Brněnský deník Rovnost  informoval, podle opozičního zastupitele za komunisty Martina Říhy budou ceny oprav příliš vysoké. „Myslím si, že to určitě nebude cena konečná a skončíme na čtvrt miliardě. Za ty peníze je lepší bazény vybourat a postavit nové. Betonové s pořádnou izolací,“ uvedl již dříve Říha.

Plánované přídavné atrakce se nelíbí brněnskému architektovi a autorovi Riviéry Petru Hrůšovi. „S nerezem pod vodou bych se i smířil, nikoliv však se skluzavkami a dalšími prvky. Ty patří spíš do městských lázní, například Fuchsových, které by si takovou rekonstrukci zasloužily,“ komentoval dříve Hrůša.

Do budoucna se mohou návštěvníci koupaliště těšit i na opravu dlažby a okolního prostředí bazénů. „Plánujeme také závlahu trávníků. Není to ale věc, která by přímo souvisela s touto rekonstrukcí bazénů,” doplnil Mikš.

ELIŠKA POSPÍŠILOVÁ