Podle britského listu Brno nabízí spoustu originálních podniků, kde mohou turisté ochutnat místní gastronomii nebo naopak vyzkoušet něco nového. Jedním z tipů je bistro Atelier s popartovým nádvořím, které často mění svou nabídku a vaří z jednoduchých surovin. Místní kuchyni si pak nejlépe lidé vychutnají v Lokálu U Caipla, kde spolu s pivem podávají klasická jídla, jako je guláš nebo kachní polévka. „Brněnská gastronomie je už několik let jedna z top věcí, proč turisté město navštěvují," sdělila mluvčí brněnského turistického informačního centra Adéla Nováková.
Jedinečnou atmosféru návštěvníci města zažijí na Jakubském náměstí, kam každý večer vyráží mladí lidé, aby zde ochutnali piva ve Výčepu Na stojáka. „Kamarády, kteří město ještě dobře neznají, beru pokaždé na Jakubák. Sednout si uprostřed centra na patník a povídat si venku u piva je podle mě ideální způsob, jak si večer v Brně užít," sdělil Brňan Martin Surovec.
Guardian turisty také láká do brněnských hudebních klubů. Zmiňuje zejména Kabinet múz, který v noci hostí místní alternativní kapely a elektroniku. Ve dne se pak stává veganskou kavárnou a obchodem s gramofonovými deskami. „Gró Brna je také skvělá barová scéna. Podniky využívají zajímavé koncepty, které se nebojí experimentovat," řekla Nováková.
Originální koktejly a drinky na míru si mohou vychutnat návštěvníci Baru, který neexistuje. Nevšední zážitek si podle britského listu lidé odnesou, pokud vyrazí do baru Super Panda Circus. Tam si místo objednání z obyčejného menu lidé vybírají z příběhů.
Fanoušci turistických stezek, písečných pláží nebo různých druhů rekreačních sportů by podle Guardianu pak měli zvolit za cíl svého výletu Brněnskou přehradu. Cesta tramvají z centra trvá pouze třicet minut a lodí se lidé dostanou až k blízkému hradu Veveří.
BARBORA VOZKOVÁ