První ročník plesu pro tři tisíce lidí měl být velkolepou událostí. Organizátoři návštěvníky lákali na exkluzivní program a přitom přijatelné vstupné. Nejlevnější vstupenku si lidé pořídili za čtyřista korun a největší ples v Brně byl téměř vyprodaný.

Akce se však nevydařila tak, jak měla. „Pavilon jsme chystali už od půlnoci předchozího dne. Ale nastaly problémy s dovozem jevišť a nabrali jsme velké zpoždění," uvedl hlavní organizátor Adam Šeda. Těsně před zahájením navíc se navíc porouchala ozvučovací technika.

Většina hostů přijela na poslední chvíli a pořadatelé museli posílit obsluhu šaten. Toho využili někteří nenechavci, kteří přes zábrany prošli do VIP sektoru. Tam snědli část rautu, přestože ho neměli zaplacený. „Jídlo jsme museli doobjednat," uvedl Šeda.

S akcí nebyla spokojená ani Miroslava Ošmerová. „Neměli jsme ani svůj stůl, za který jsme zaplatili, ani láhev vína. Protože bylo málo sklenic, museli jsme si je vzít špinavé ze stolu a umýt je na toaletě," řekla žena. Navíc, když odcházela, zjistila, že se v šatně ztratil její kabát.

Podle Šedy se někteří lidé dobře bavili. „Tancovali až do tří do rána," řekl. Podle Denisy Bergerové však byl hlavní parket plný proto, že se až do půlnoci téměř nedalo tancovat. „Byl dlouhý koncert No name a pak dražba kytary. Navíc moderátorovi bylo špatně rozumět," nelíbilo se Bergerové.

Organizátor se všem účastníkům za problémy omlouvá. „Je mi moc líto, že to tak dopadlo a nesplnilo očekávání. Pro můj malý tým to byl maratonský běh a bohužel jsme upadli těsně před cílem," řekl. Komplikace také způsobila onemocnění velké části týmu poslední týden před plesem.

Nespokojeným návštěvníkům, ale peníze vracet nebude. „Uvažujeme o nefinančních kompenzacích," uvedl bez dalších detailů. Jaká bude podoba druhého ročníku Tradičního plesu a jestli zůstane na výstavišti zatím není jasné. „Pavilon je nádherné, ale byl velký problém ho dobře ozvučit," dodal Šeda.