„Snažíme se pomáhat všude, kde je třeba. Vozíčkáři a další handicapovaní patří k těm, kteří často potřebují pomoc i bez ohledu na koronavirovou krizi,“ uvedl Pavel.

Nadační fond Emil za pomáhá tělesně, smyslově a mentálně postiženým lidem překonávat bariéry a zapojit se do nejrůznějších sportovních aktivit. V reakci na pandemii však svou činnost upravil a snaží se rodinám handicapovaných ulevit. „Dlouhodobě se snažíme ukázat na peněžní náročnost života se zdravotním postižením. Rodiny se mnohdy s minimálními příjmy snaží našetřit na nákladné operace nebo potřebné pomůcky,“ vysvětlil vedoucí nadačního fondu Pavel Zbožínek.

Brněnské centrum Mendelianum v Biskupském dvoře v pátek nabídlo program k oslavám narození přírodovědce a zakladatele genetiky Johanna Gregora Mendela. Návštěvníci mohli ochutnat pokrmy připravené podle receptů z roku 1928 kuchařky Luisy Ondráčkové.
Mendel se blíží ke dvoustovce. Na jeho počest obnoví skleník, zahradu i včelín

Akce se zúčastnil i herec Ondřej Vetchý. „To, jak se stavíme k těm, kdo jsou v největší nouzi, určuje, kdo jsme a kdo budeme. Co pro řadu z nás je pár korun, může někomu skutečně pomoci,“ řekl Vetchý.

Iniciativu Spolu silnější Petr Pavel založil v reakci na koronavirovou krizi. Iniciativa financuje veškerou pomoc potřebným z darů poukazovaných na transparentní účet číslo 2501792658/2010. Dosud dárci společně přispěli více než jeden a čtvrt milionem korun.

Ilustrační foto.
Bez práce se v kraji ocitly stovky lidí. Firmy propouštějí kvůli koronaviru