Třpytivé a lesknoucí se chodníky vypadají sice pěkně na pohled, ale mnohem hůře se po nich chodí. Brňané, kteří v pátek ráno vyrazili do práce, do škol či za jinými povinnostmi, se po chodnících pohybovali velmi opatrně. Důvodem byly na některých místech Brna kluzké chodníky, které někde připomínaly sklo.

Opatrně si museli počínat i řidiči, kteří jeli z těch městských částí, jež jsou položeny ve vyšších oblastech Brna. Silničáři všechny silnice posolili a před osmou hodinou ráno už byly všechny vozovky ve městě sjízdné. Zůstávají mokré a řidiči by po nich měli jezdit se zvýšenou opatrností.

Lékaři z jihomoravské záchranné služby zatím nehlásí žádná vážná poranění na zledovatělých chodnících. „Podle informací dispečinku jsme do půl deváté ráno nemuseli vyjíždět ke zraněním, které by si lidé způsobili pádem na ledu,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

Náledí by mělo dopoledne zmizet a zledovatělý sníh se změní na břečku. Teploty totiž dopoledne vystoupí až na šest stupňů Celsia. Na Moravě má podle meteorologů padat místy mrznoucí mrholení nebo slabé sněžení. Důvodem je inverzní ráz počasí.