Ve hře jsou tři varianty nasvícení těla kapra - zelená, bílá a oranžová. „Osobně se kloním pro variantu, kde jsou ledková světla bílá. Dominanta má být důstojná, reprezentativní. Zelená varianta je líbivá možná doma na zahradu, ale v centru města by mělo být spíše decentní osvětlení," míní starosta Miroslav Novák.

Představitelé města na Brněnsku se ptají také na názor obyvatel na facebookovém profilu Pohořelic. „Je to skvělý nápad. Jestli mohu, tak s dovolením bych zvážil i drobné nasvícení nápisu. Nápis je moc pěkný a je škoda, aby nebyl také vidět," napsal třeba Petr Míšek.

Dušičky na hřbitově v jihomoravských Mikulčicích. Stovky hrobů tam zničilo červnové tornádo. Díky práci kameníků mnozí majitelé mohli zapálit svíčku již u obnoveného pomníku.
Dušičky po tornádu v Moravské Nové Vsi: Blázinec jako dřív, hřbitovy ožily

Starosta Novák řekl, že o nasvícení nápisu Pohořelický kapr se zatím nebavili. „Ale jak je nasvíceno více věcí, pak vše většinou splývá," obával se.

V případě dohody o nasvícení kapra a vybrání konkrétní varianty chtějí Pohořeličtí mít osvětlení do Vánoc nainstalované.