Místo opustila kvůli uvolněné pozici náměstkyně pro majetek, sport a vzdělávání. „Není reálné stíhat na plný úvazek dvě funkce. Po volbách v roce 2014 jsme mluvili o možnosti, že by byla v městské části neuvolněnou místostarostkou, nakonec ale zastávala post radní," shrnul předseda brněnské lidovecké buňky Jan Mihola.

Odcházející starosta Vlastimil Břicháček ve vedení městské části působí již několik volebních období. „O změně vím, zatím se k tomu ale vyjadřovat nebudu. Ještě zbývá dost času, než nastane podzim," řekl politik.

Dohody na výměně postů mezi lidovci, kteří stojí v čele trojkoalice se sociálními demokraty a TOP 09, se ale nezamlouvají opozičním zastupitelům. „Liptáková sice byla nejlepší porevoluční starostkou městské části, výměna postů ale ukazuje, jak si vláda křesťanských demokratů dělá, co chce," upozornil za zelené Sylvestr Chrastil.

Podle Liptákové ale možnost takové výměny byla veřejně proklamovaná už po volbách. „Volby jsme vyhráli v městské části pod mým vedením a získala jsem i nejvíce preferenčních hlasů. Břicháček proto veřejně řekl, že pokud nebudu v budoucnu ve funkci celoměstské, postoupí mi funkci starosty," sdělila.