Lidé se na akci mohli seznámit s pejsky z útulků. „Mnoho lidí si myslí, že útulkoví psi jsou jen staří, nemocní, bázliví a nezvladatelní. Chtěli jsme ukázat opak, že takoví psi nemusejí mít žádnou chybu, původní majitelé se jich prostě jen zbavili,“ uvedla předsedkyně pořádajícího spolku Dočasky.cz Andrea Černá.

Na brněnském náměstí Svobody se konal druhý ročník festivalu sladkých dobrot Sweet Dream Fest.
Francouzské makronky nebo špenátový dort. Náměstí Svobody zaplnily sladkosti



Spolky a útulky přijeli představit padesátku svých svěřenců, mnozí z nich si na akci našli spřízněné lidské duše. „Jsme sice chovatelská organizace, ale loni jsme spustili iniciativu pomáhající bíglům v nouzi a proto jsme přijeli na umisťovací výstavu. Celkem jsme do Brna přivezli čtyři pejsky, a tři z nich si našli domov, což je velký úspěch," zhodnotila Eva Cenková z Beagle Clubu.

Akce přilákala stovky lidí, mnozí přišli se svými psy. Třeba i Renata Madejová, která dorazila se sedmiletou fenkou chrta Misty. „Misty jsem si před rokem adoptovala od spolku Chrti v nouzi, proto jsem jej sem dnes přišla podpořit. Chrti jsou moje srdeční záležitost, mají úžasnou povahu, jsou klidní, pohodoví, neštěkají, mají rádi děti. Jednoduše mě okouzlili," řekla žena.

Dosavadní jundrovská starostka Ivana Fajnorová získala se Zelenou pro náš Jundrov téměř padesát procent hlasů a osm zastupitelů.
Věříme vám, dali najevo voliči. V městských částech podpořili stávající vedení