Vše začalo ve čtvrtek o čtvrt na tři ráno. Strážníci dostali informaci od všímavého kolemjdoucího z brněnské městské části Žabovřesky. „Svědek nás upozornil na muže, kterého viděl nastoupit do osobního auta značky Octavia. Měl podezření, že muž je opilý," sdělil mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Hlídka přibližně po patnácti minutách auto podle poznávací značky vypátrala a začala ho pronásledovat. Řidič na výzvy k zastavení nereagoval. „Ještě před tím jsme o situaci informovali republikové kolegy, kteří v Hradecké ulici pronásledování převzali," konstatoval Šoba.

Policisté se následně také pokoušeli přimět muže k zastavení. Ten ale neposlouchal a ujel ven z města. „Jízda po téměř prázdných silnicích pokračovala až do Lipůvky," sdělil Šváb. Dodal, že v obci na Blanensku už to vypadalo, že pronásledovaný řidič zastaví. Nakonec ale začal znovu ujíždět směrem na Vranov.

Unikajícímu řidiči se podařilo projet Šebrovem na Blanensku i Vranovem na Brněnsku. Pak pokračoval dál směrem zpět k Brnu. „Zastavil až několik zatáček před Lelekovicemi na Brněnsku, kde jeho jízda skončila díky dalšímu policejnímu autu, které stálo napříč silnicí," uvedl Šváb.

Dodal, že ani v této situaci se řidič ještě nevzdal. Odmítal totiž z auta vystoupit. „Když nepomohla ani hrozba střelnou zbraní, policisté ho z auta dostali pomocí hmatů a chvatů. Uvnitř potom našli sáček s marihuanou, dýmku a ukradený občanský průkaz," konstatoval mluvčí.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič byl podle něj velmi pravděpodobně pod vlivem alkoholu a drog. „Zadrželi jsme mu řidičský průkaz, a protože neuhradil ani kauci, putovalo auto na odstavné parkoviště," sdělil Šváb. Octavia navíc nebyla mužova. Patří třiatřicetileté ženě, která nejspíše netušila, co bude její známý s autem provádět.