„Hlavní finálovou podmínkou byla příprava dvouchodového menu pro šest osob za dvě a půl hodiny. Cílem bylo také používání regionálních surovin, které jsou u nás a na Slovensku běžně dostupné," vysvětluje kuchař.

Pospíšilův vítězný pokrm mohou zájemci vyzkoušet v restauraci hotelu International v Brně, kde kuchař vaří. „Momentálně ale v jídelníčku není, až ho budeme někdy obměňovat, zařadíme ho do nabídky," říká. Pospíšil si za vítězství převzal netradiční cenu (na snímku). „Ani jsem to nestihl pořádně oslavit," říká Pospíšil a dodává, že pohár vozí stále s sebou.

Výhra v soutěži pořádané Československým svazem kuchařů v Bratislavě nebyla jeho prvním úspěchem. „Každým rokem se hlásím do soutěže Moravský kuchař, která se koná v Přerově. Letos jsem získal druhé místo a předloni vyhrál," podotkl osmatřicetiletý rodák z Otmarova na Brněnsku.

Pro práci v kuchyni se rozhodl už dávno. „Rodiče vlastnili hospodu a řeznictví, takže mi kariéru nalajnovali. Teď už mám za sebou mimo jiné i patnáct let praxe v zahraničí. Vařil jsem například v Alpách nebo na německé výletní lodi," popsal Pospíšil.

Kromě svého zaměstnání v brněnském hotelu a soutěžení stíhá ještě jedno vedlejší zaměstnání. Je kuchařem týmu formule jedna.