Bylo to jejich první jídlo dne. „Včera jsme zápasili s dvoukilovým burgerem, takže jsme dnes nic nejedli. Bude to taková naše snídaně,“ sdělil před jídlem dvaatřicetiletý Američan Santel.

S výzvami v pojídání všeho možného začal před osmi lety. „Chtěl jsem tak oslavit konec své diety. Já a můj kamarád jsme překonali obří pětikilovou pizzu a vyhráli jsme prvních pět set dolarů,“ řekl.

Sedmadvacetiletý Dvořáček se k soutěžím dostal ve své rodné Ostravě. „Před třemi lety jsem objevil komplex restaurací, kde pořádali různé výzvy. Zkoušel jsem to a později začal vyhrávat. Doteď jsem soutěžil asi v osmi zemích,“ uvedl.

Před brněnským Nejvyšším správním soudem na Moravském náměstí se objevila na takzvané kouřící značce lokomotiva.
Konec legendy. Z Rašínovy ulice zmizela oblíbená kouřící značka

Za největší úspěch považuje výhru tisíc dolarů za zdolání obří pizzy v Plzni. Jeho kolega z amerického St. Louis je nejvíc pyšný na počet svých splněných výzev. I s tou pondělní jich má rekordních 651.

Profesionální jedlíci se poznali přes internet, oba své úspěchy totiž sdílí online. „V České republice jsem byl loni. Ochutnal jsem guláš a bramborák a moc mi chutnalo. Výborné je i české pivo,“ řekl Američan.

Pondělní víc než sedmikilový burger překonala dvojice za rekordních dvaačtyřicet minut. Ve dvou se ho přitom ještě nikdo sníst nepokusil. „Radim je pravý hrdina. Dojedl za mě spodní housku plnou majonézy,“ řekl po jídle Santel.

Ilustrační foto.
Klid v Brně nepřeje podnikům, na tržbách se projevuje odchod studentů