Například Eliška Langrová se do secesní vily vypravila, aby si vyzkoušela nanečisto slavnostní účes. „Mám vybrané nadýchané bílé šaty zdobené krajkou. Když už budou šaty hodně výrazné, účes bych chtěla klasický a uhlazený. Nejlépe vyčesaný drdol, abych si mohla na obřad připevnit závoj," popisuje návštěvnice vily Langová, zatímco jí kadeřnice kartáčuje vlasy.

Až je vlasová stylistka se svatebním účesem hotova, budoucí nevěsta schází z druhého patra po schodech níže. Ve vedlejším pokoji hlavní místnosti s krbem se nechává vyfotografovat v přichystaném fotokoutku.

V secesní vile se v sobotu postupně sešly desítky budoucích nevěst a jejich družiček. Některé skupinky doprovází také ženichové. „Doufám, že tady nebudeme dlouho. Je tady na můj vkus až moc bílé a spousta nadšených žen do vdávání. Nic by se nemělo přehánět," směje se Lukáš Lazecký. Jeho nastávající se totiž už čtvrt hodiny prohrabuje svatebními oznámeními.

Návštěvníkům zpříjemnila akci retro módní přehlídka. „Modelky předvedly svatební a společenské šaty od roku 1910 do roku 1970. Některé jsou originály, jiné kopie. Vše jsme kombinovali s citem a dbali na to, aby vše odpovídalo dobovým módním předpisům," prozrazuje organizátorka akce Veronika Polehlová.

Ludmilu Karáskovou zase na veletrhu zajímá, jak může vypadat svatební dort a pohoštění. „Mám zájem o makronky nebo menší zákusky. Svatební dort bych chtěla hladký pokrytý fondánem," vysvětluje přítomným cukrářkám návštěvnice.

Veletrh doplňují také hudebníci. „Na svatbě musíte mít takovou kapelu, aby si zatancovala i vaše babička. Sázíme na klasické hity. Ale základem jsou romantické skladby," prozradil hudebník Petr Večeřa.