Nehoda otřásla nejen fotbalovým klubem ale také celými Soběšicemi. „Na víkendový zápas nastoupí kluci s černými páskami. Památku našeho hráče a kamaráda uctíme minutou ticha," řekl předseda klubu Lubomír Hanuš.

Klub také požádal fotbalový svaz o zrušení mimo domácích zápasů. „Jednalo se o dva zápasy. Požadavkům klubu jsme samozřejmě vyhověli," řekl sekretář jihomoravského fotbalového svazu Josef Dvořáček.

Chlapec se v sobotu vracel po zápase spolu se svými dvěma spoluhráči v autě rodičů jednoho z nich. Nehodu podle policistů zavinil řidič auta Renault Espace, který vjel do protisměru a tam se čelně srazil s autem plným mladých fotbalistů.

Proč řidič vjel do protisměru policisté ani několik dní po nehodě neví. „Případ vyšetřujeme. Čekáme na znalecké posudky. Ty by nám měly pomoci osvětlit příčinu řidičova chování," sdělila policejní mluvčí Iva Šebková.

Kromě chlapce se při nehodě zranili také jeho dva spoluhráči a dvoučlenný dospělý doprovod. „Oba chlapci jsou již mimo ohrožení života. Zdravotní stav obou se den ode dne zlepšuje," informovala mluvčí Fakultní nemocnice Brno, kde byli chlapci převezeni, Anna Mrázová.

Mimo ohrožení života jsou podle mluvčí Fakultní nemocnice u svaté Anny Šárky Urbánkové také rodiče jednoho z chlapců, kteří děti vezli.