Ještě před nedávnem přitom mladý barman studoval na Masarykově univerzitě v Brně medicínu. „Prošel jsem si tři semestry, ale škola nebyla taková, jakou jsem si ji představoval," říká třiadvacetiletý Coufal.

Do budoucna plánuje vystudovat některou ze zahraničních gastronomických univerzit. Přestože si získaného ocenění váží, důležitější jsou pro něj úspěchy v baru Super Panda Circus, kde je jedním ze dvou hlavních barmanů. „Dva roky po sobě naše koktejlové menu vyhlásili nejlepším v České republice, když to zvládneme i potřetí, vstoupíme do síně slávy," doufá Coufal a dodává, že uspět i potřetí je jeho současná největší motivace.

Vymyslet nový drink do menu barmanovi zabere někdy jen několik minut, ne vždy to ale jde tak lehce. „Některé drinky mám rozpracované i rok a půl a nedokážu je dokončit," říká Coufal.

Při tvorbě využívá nejrůznější ingredience, součástí jednoho z receptů byla například řeřicha. Novinky pak předkládá k degustaci kolegovi z baru. V budoucnu by si rád otevřel vlastní bar. „Nechci ale říkat, že je to mým cílem, abych to nezakřikl, ale určitě mě to láká," dodává.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ