Třetí ročník akce byl zatím nejúspěšnější. „Odhaduji, že přišlo o polovinu víc lidí než loni," uvedla mluvčí akce Lucie Frgalová. Přesná čísla zatím organizátoři nesečetli. Festivalové menu si lidé objednali buď přes internet nebo si ho koupili přímo na místě. „Čekáme až nám restaurace dodají přesná čísla," vysvětlila Frgalová.

Už v polovině třítýdenního festivalu bylo jasné, že návštěvnost bude rekordní. „Lidé si zarezervovali přes tisíc speciálních menu, což je víc než loni za celou akci," poznamenala Frgalová.

Letos měli milovníci dobrého jídla na výběr z osmnácti restaurací. Je to o pět víc než loni. Poprvé se zúčastnila třeba brněnská restaurace Prominent. „Kvůli opravám v podniku jsme se zapojili až poslední týden," uvedl Petr Skřivánek z restaurace. Prodali čtyřiatřicet festivalových menu. „Od číšníků vím, že ohlas byl dobrý, hosté byli spokojení," řekl Skřivánek.

Jakých novinek se návštěvníci dočkají příští rok, organizátoři zatím tají. „Pořád na nich pracujeme," řekla Frgalová. Doplnila, že plánují pokračovat v rozšířené nabídce degustace vín, která byla letoštní novinkou. Velký zájem byl i vzdělávací workshopy.