O výuku je velký zájem a kurzy se rychle plní. „Zahájili jsme už celkem sedmadvacet kurzů, dalších třináct je téměř naplněných a bude se otevírat v blízké době,“ upřesnila koordinátorka z jihomoravského Centra pro cizince Kateřina Malec Houfková.

Vyučování se koná nejen v Brně, ale i po celém Jihomoravském kraji. „V reakci na poptávku po lekcích češtiny jsme otevřeli kurzy také v Blansku, Černé hoře, Rosicích a v Boskovicích. Několik kurzů lektoři vyučují také online,“ dodala koordinátorka.

Obdivovat fotografie českých umělců, poslouchat vyprávění cestovatelů nebo ochutnávat netradiční pokrmy mohou od čtvrtka návštěvníci brněnského festivalu Go kamera.
Exotika a barvy: Brňané vyrazili na cestovatelský festival, podívejte se

Velký zájem je i o dětské kurzy. „Děti baví hlavně básničky doprovázené pohybovou aktivitou. Zkoušíme pomalu i čtení a psaní. Výuka dětí zasažených válkou má svá nelehká specifika. Do kurzu jsme museli jedné holčičce zajistit asistentku, protože má úzkostné depresivní stavy,“ poznamenala lektorka Iva Gajdošíková Orsillo, která vyučuje děti ve věku od šesti do deseti let.