„Se stavbou začneme v červenci. Chceme ji dokončit do začátku září, aby zdejší děti mohly po nové cestě chodit do Ostrovačic. My máme na škole pouze první stupeň. Starší děti musí docházet do ostrovačické školy,“ uvedl starosta Říčan u Brna Jan Studený.

Počítá s investicí v řádech statisíců. Stavbu chodníku zaplatí Říčany ze svého rozpočtu. „Máme našetřené peníze, které jsme předem určili na tuto investiční akci,“ prohlásil Studený.

Opravu starého chodníku vítá zástupkyně ředitelky základní školy v Ostrovačicích Dana Šimerlová. „Chodník je rozbitý hlavně u bývalé čerpací stanice. Je v dezolátním stavu a zaslouží si opravu. Nechodí po něm jen děti do školy, ale také místní, kteří navštěvují svoje sousedy,“ domnívá se Šimerlová.

Do konce letošního roku plánují v Říčanech u Brna také novou silnici a kanalizaci v ulicích Sadová a Za Horou. Také v tomto případě zaplatí obec náklady z ušetřených peněz. „Přesnou výši rozpočtu ještě nevíme. Odhadujeme, že se bude pohybovat v řádech milionů. Chceme totiž postavit šest set metrů nové silnice,“ nastínil další záměr obce starosta. Dodal, že stavbu obec zahájí zřejmě v září letošního roku.