Kromě klasických vepřových či zabijačkových gulášů se představili s netradičním také manželé Kamil a Markéta Šediví z Farmy Člupy na Vyškovsku. „Nabízeli jsme marocký kůzlečí guláš. Navařili jsme ho pětapadesát litrů a už máme jen několik porcí, byl hrozně rychle pryč,“ řekla Šedivá.

Guláš z kozího masa se podle Šedivých připravuje stejně jako jiné masové guláše. „Maso je nejpodobnější hovězímu,“ doplnil Šedivý.

Příznivce si neobvyklý guláš našel i mezi návštěvníky, kteří si jinak na kozí maso a produkty dívají s nedůvěrou. „Přišla paní, že na kozí mléko má alergii, jelikož jí ho nutili rodiče odmala. Po první ochutnávce se ale vrátila na přídavek, jelikož je výborný,“ dodala Šedivá.

Nabídnout guláš přišli také lidé z chráněné dílny Hlívenka. Ti pro návštěvníky připravili guláš z hlívy ústřičné, kterou se svými zaměstnanci vypěstovali. V nabídce byl také guláš od herců Městského divadla Brno nebo kuchařů ze Středověké krčmy.