Na akci se přijela podívat například Martina Protivánková. „Přijela jsem s dcerami od Slavkova u Brna, protože milujeme čokoládu. Jsou tu nádherné čokolády a kvalitní pralinky,“ pochvalovala si.

Malí návštěvníci mohou v dětském koutku malovat čokoládou na papír nebo pomáhat s přípravou pokrmů. Šéfkuchař Marek Váňa vařil v sobotu dopoledne mexickou kuchyni. „Je to pokrm z kuřecího masa, do nějž se přidává čokoláda, a hlavně chilli,“ vysvětlil.

Přihlížejícím dal ochutnat, co uvařil. „Je to dobré, ale hrozně to pálí. Možná bych to trochu zjemnila,“ popsala svůj zážitek z jídla Petra Ševčíková.

Na festivalu nabízí své výrobky pětadvacet prodejců. „Máme tady čokoládovou fontánu, čokoládové pivo i víno. Lidé mohou ochutnat také čokoládový burger nebo kebab,“ lákal organizátor akce Chris Delattre.

V sobotu mohou zájemci navštívit festival až do osmnácti hodin. V neděli bude otevřeno od deseti do sedmnácti hodin. Dospělí zaplatí za vstup šedesát korun, děti a důchodci pětatřicet.