„Jen sýry nabízíme kravské, kozí, ovčí, čerstvé, zrající, pasterizované, nepasterizované," vypočítal manager prodejny Jaroslav Karásek. Na masožrouty čekaly poctivé klobásy z divočiny v kombinaci s malinami, brusinkami či švestkami, ale i uzené pštrosí maso nebo maso z divočáka. O jídle a jeho přípravě si navíc návštěvníci odnesli řadu informací. Program k festivalu, který propaguje využívání místních surovin, trvá až do konce července. Organizátoři kromě speciálních nabídek v restauracích připravily také například řadu škol vaření a pečení.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditOBRAZEM: Jídlo z blízka pomalu startuje. Třeba ochutnávkou delikates
Brno – Jak chutnají sýry připravované jen nedaleko od Brna v kombinaci s moravskými víny? To v úterý zjistili návštěvníci Dílny: České a moravské delikatesy. Ty se konaly v prodejně My food market v ulici Zvonařka, jako součást gastronomického festivalu Jídlo z blízka.
Kliknutím zvětšíte
Na masožrouty čekaly poctivé klobásy z divočiny v kombinaci s malinami, brusinkami či švestkami, ale i uzené pštrosí maso nebo maso z divočáka.
|
Foto: DENÍK/Attila Racek