Akce začala na stadionu ve Zbýšově na Brněnsku v sobotu v sedm hodin ráno, trvala do dvanácti hodin dopoledne. Součástí byla i burza náhradních dílů pro starší typy motorek a aut.

Jiří Urbánek akci pořádal už posedmé. „Se svým veteránem nebo s náhradními díly sem mohl přijet bez ohlášení kdokoliv. Vystavující i prodávající neplatili nic, ještě dostali klobásu a nápoj. Jedinou podmínkou bylo, aby byl kus starý alespoň pětatřicet let," sdělil pořadatel.

Letošní ročník byl prý nejsilnější. „Každý rok chodí víc lidí. Letos jich akci navštívilo kolem pěti set. Protože ale neplatili vstupné, jen odhaduji," řekl Urbánek.

Motocyklů přijelo kolem šedesáti, aut bylo dvacet. Na burze nabízelo díly čtyřicet nadšenců. „Letos jsme měli navíc tematickou výstavu motorek značky ČZ," upřesnil Urbánek. Nejstarším kouskem výstavy byl motocykl americké značky Indian z roku 1927.

Na burze prodával i Michal Švec. „Od kamaráda jsem před měsícem koupil Škodu MB 1000 z roku 1969. Chvíli jsem s ní i jezdil. Některé části ale byly rezavé. Proto jsem auto rozmontoval a dnes jsem tu prodal jeho blatníky," řekl Švec.

Alexander Zimin vystavoval americké auto značky Ford z třicátých let. „Vyhlídl jsem si ho v garážích v rakouském Poysdorfu. Zůstal tam po Holanďanovi, kterému přestel jet a neměl prostředky na to, aby ho odvezl do domů," řekl majitel. Protože ale auto stálo v garážích dvacet let, musel Zimin do jeho rekonstrukce investovat velké peníze. „Nemohu říct kolik, žena by se chtěla rozvést," směje se.