Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditOBRAZEM: Lidé vyřezávali v Líšni díla ze zeleniny
Brno – Vyřezávání ze zeleniny Brňanům na nedělním workshopu v brněnské restauraci U Fidela v Líšni představil Peter Formánek z Vyškova. Ten v disciplíně odborně nazývané carving už posbíral řadu ocenění. „Vyřezávaní zeleniny má kořeny už v sedmém století. K nám se dostalo z Asie," uvedl Formánek. Pro účastníky na začátek připravil několik ukázek. Z melounů vyřezal květiny a z máslové dýně tvář. Podle něj je nutné pracovat s kvalitní zeleninou. „Ta je u nás někdy obtížně k sehnání," poznamenal Formánek. Akce byla součást gastronomického festivalu Jídlo z blízka.
Kliknutím zvětšíte
Vyřezávání ze zeleniny Brňanům na nedělním workshopu v brněnské Líšni představil Peter Formánek z Vyškova.
|
Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík