Menu je společným dílem týmu kuchařů. „Prvním chodem je pošírovaný filet candáta v oleji, s květákovým pyré a salátem z fenyklu, květáku a brokolice," popsal další kuchař připravující se na olympiádu Martin Pudil. Jako hlavní chod si kuchaři připravili zvěřinu. Na soutěži předvedou dančí hřbet a částečně zvěřinové a vepřové jelito s mrkvovým pyré a čerstvou sezónní zeleninou a krupicovým nokem.

A dezert pro olympiádu? „Skládá se z černého rybízu, čokoládové espumy a rakytníkové zmrzliny. Dezert je doplněný čokoládovými ozdobami či čerstvým ovocem," přiblížil Leoš Bujáček, který má v týmu na starosti právě přípravu dezertů.

Národní tým je poskládaný z kuchařů z celé republiky. „Vždy musíme najít nějaké místo, kam se všichni na tréninky sjedeme. Trénujeme přibližně jednou za tři týdny," nastínil Minář.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ