Dopoledne patřilo hodnocení dortů. „Vítěze v jednotlivých kategoriích zvolila porota složená ze zástupců klubu, jeho partnerů, zástupců města Brna a hráčů," přiblížil za pořadatele Michal Chylík.

V jednotlivých kategoriích soutěžili profesionální cukráři, partnerská města, partneři klubu a fanoušci. Mezi devětačtyřiceti dorty byly k vidění mistrovské kusy včetně precizně vyzdobeného dresu, šály, ale také dort s exotickými zvířaty, který do soutěže přihlásila brněnská Zoologická zahrada.

V kategorii fanoušků porotu nejvíce zaujal dort ledního medvěda hokejisty od Jitky Křížové. Ta přiznala, že vítězství nečekala. „Na dortu jsem pracovala čtyři dny, některé detaily jsem navíc dodělávala po večerech," popsala.

Předsedou poroty byl brněnský primátor Petr Vokřál. „Akci vítám. V tomto směru Kometě fandím, protože se nevěnuje jen vrcholovému hokeji, ale i jiným věcem. Vznikl například Nadační fond Kometa a budu velice rád, když to bude pokračovat," poukázal první muž Brna na nový fond, který se zaměřuje na děti s poruchami artistického spektra.

Pět desítek dortů se na závěr akce rozkrájelo a rozdalo. Některé z nich se poslaly do dětských domovů.

Hodnocení odborné poroty

Kategorie amatér – Jitka Křížová – Lední medvěd hokejista

Šestý ročník Dortiády s Kometou.

Kategorie profesionál – Kometa Pub Arena

Kategorie partnerské město – Kobeřice u Brna

Kategorie partner klubu – Delikomat

Hodnocení veřejnosti

1.místo – Kometa Pub Arena

2.místo – Jitka Křížová – Lední medvěd hokejista

3.místo – Kobeřice u Brna