Velký ohlas mezi návštěvníky vyvolalo představení zvané bike trial. Trenér Joses Bigas při něm předváděl triky s koly ve vzduchu, přímo nad obličejem svého kolegy. „Učíme je děti už od pěti let. Po roce intenzivního trénování dokážou krásně držet rovnováhu, kličkovat na malém prostoru a odhazovat kola. Následně se učí přeskakovat palety," popsal Bigas.

Přestože mnoha lidem bike trial připadá nebezpečný, podle trenéra se při něm děti zraní jen výjimečně. „Hned od mala je učíme padat. Jakmile cítí, že ztrácí stabilitu, ví, kam se mají naklonit a podobně. Pokud přeci jen spadnou, bývá to jen z malé výšky a při nízké rychlosti," vysvětlil Bigas.

V uličkách nákupního centra organizátoři pro děti připravili také akademii jízdy na kolečkových bruslích nebo prohlídku motokár, které mohou navštívit v nedalekém Bobycentru v Brně. „Jezdit na nich mohou děti vysoké více, než 140 centimetrů. K jízdě nabízíme dvoupatrovou, čtvrt kilometru dlouhou trať. Jezdci ji průměrně zdolají za pětadvacet sekund," uvedla Barbora Matějíčková, která motokáry na sportovním víkendu představuje.

Sportovní víkend v Králově Poli mohou zájemci navštívit i v neděli, od desíti hodin ráno do pěti odpoledne.