Výstavu pořádá nezisková organizace Člověk v tísni. Své fotografie vystavují Jan Šibík, Stanislav Krupař, Alžběta Jungrová, Iva Zímová, Jarmila Štuková, Tomáš Kubeš, Tomáš Hájek a Tereza Hronová.

„Rozhodli jsme se upozornit na lidi, o které se dostatečně nezajímají mezinárodní společenství ani vláda. Přitom právě staří lidé, venkovské ženy a děti, etnické menšiny a zdravotně postižení patří k nejchudším z chudých," uvedla koordinátorka kampaně Na okraji Marie Hokrová. Znevýhodnění lidé podle ní mají ve společnosti ztížený přístup ke vzdělání, zdravotní péči i obživě. Zároveň čelí různým druhům bezpráví.

Na focení zavzpomínal jeden z autorů výstavy Stanislav Krupař. Návštěvníci od něj v sále uvidí fotografie afrických starců. „Tihle lidé byli ti nejstarší, které jsem ve vesnici Pella v Burkině Faso potkal. Celé dny dřeli na poli a o státní penzi ani neslyšeli. A jediné o čem snili, bylo, že jejich děti nikdy nepoznají hlad," uvedl fotograf. Výstava na místě zůstane do sedmdvacátého listopadu. Poté se přesune do Prahy.