Podle Jíry patří bloky soukromé společnosti a město nemá na odstranění nárok. „Magistrát jedná v rámci samostatné působnosti bez rozhodnutí úřadu. Odváží soukromý majetek ze soukromého pozemku. Je to příkladná ukázka arogance moci,“ vzkázal Jíra.

Libor Procházka se s městem soudí o vlastnictví tamních zpevněných ploch.

Na místo zavolal Jíra i policisty. Ti však spor nevyřešili. Zástupci Brněnských komunikací, kteří měli odstranění na starost, tak po více než hodině zátarasy oddělali. „Předtím jsme vyzvali neznámého majitele, aby je odvezl. Nikdo se nehlásil a skončila lhůta na odstranění. Panely si pak u nás mohou vyzvednout,“ popsal provozní ředitel městské firmy Leoš Chasák.

Právník Jíra se hodlá bránit i podáním trestních oznámení. „Povedeme k odpovědnosti všechny, kdo tu dnes byli, včetně policistů. Věděli, že odstraňují soukromý majek,“ uvedl.

Na tom, že je odstranění v pořádku, trvají zástupci Brna. „Jsou to pozemky města i podle katastru. Bloky bránily v přístupu. Rada se vyjádřila jasně a trváme na odstranění,“ uvedl náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Odvážení panelů přihlíželi i rodiče dětí, kteří v hale hrají hokej. „Už třetího ledna tu začal pan Procházka vybírat parkovné třicet korun na hodinu. Pak přestali a umístili tam zátarasy. Museli jsme pak parkovat až někde v okolí, dál od haly. Několikrát jsem kvůli tomu volal i policii,“ uvedl jeden z rodičů, který nechtěl uvést své jméno.

Benešovou ulicí má vést nový bulvár k nádraží.
Od brněnského nádraží povede bulvár jako ve Vídni. Čeká na územní rozhodnutí