Mládě je podle ní zdravé a aktivní bylo hned po porodu. Kiangové žijí v brněnské zahradě čtrnáctým rokem. „V roce 2000 jsme sem přivezli jeden chovný pár z Berlína. O dva roky později k nim přibyla samice z Rigy a první mládě se do výběhu narodilo v roce 2005. Letošní přírůstek je čtvrtý v pořadí. V současné době naše stádo tvoří jeden samec, tři samice a letošní mládě," doplnila mluvčí.

Asijský osel kiang je společně se zebrou Grévyho největším divokým zástupcem čeledi koňovitých. Ve volné přírodě žije ve výšce až pět tisíc metrů nad mořem. Obývá především horské stepi Tibetské náhorní plošiny, Nepálu a severní Indie.

Ivana i s matkou můžou návštěvníci vidět ve výběhu v horní části zahrady.