Rozsáhlá renovace, o které Brněnský deník Rovnost už informoval, se nyní blíží do finále. „Zbývá přeměna vchodu na bezbariérový a obměna chodníků v areálu. Hotovo bude do měsíce,“ sdělila místostarostka Brna-severu Miriam Kolářová.

Poliklinika získala novou střechu a opláštění z prosklených panelů. „Rozhodli jsme se pro černou skleněnou fasádu, která působí jako zrcadlo odrážející okolní stromy a oblohu,“ vysvětlil hlavní architekt David Kudla.

Rekonstrukcí však práce na Lesné nekončí. Stavbaři se do polikliniky vrátí ještě v příštích letech. „Máme připravený projekt na renovaci vstupních prostor, do kterých se nastěhuje nová pediatrie. Následovat bude také kompletní výměna rozvodů a elektroinstalací,“ dodala Kolářová.

První etapa přeměny areálu, který je největším zdravotnickým zařízením v Brně-severu, stála přibližně 130 milionů korun.