K vrcholným zážitkům patřila i gastronomie. Nechyběla ani rodinná atmosféra, díky které návštěvníci mohli slyšet improvizovaný zpěv Romana Vojtka i duet Olgy Lounové s olympijskou medailistkou Šárkou Kašpárkovou.

Právě Roman Vojtek přiznal, že soukromě se na plese objevil po čtrnácti letech. Taneční kreace však s partnerkou Petrou předvádějí po uspání dětí v kuchyni pravidelně. „Opravdu po dlouhé době jsme spolu někde, kde jsme jenom my dva a máme šanci si to užít,” svěřila se herečka Petra Vojtková. Na plese se ukázala v šatech z dílny Kamily Vodochodské.

Kajka mořská.
Nová zvířata zoo Brno: největší masožravé kachny severu. Kradli jim peří z hnízd

Naopak pro Mareše byl ples pouze další pracovní akcí. A i když sám připustil, že i přes občasné zaškobrtnutí tančí rád, nemá ve svém okolí nikoho, s kým by se na ples vydal.

Chcete vědět, jak být letos na plese za hvězdu? Co si obléct a jak se chovat podle pravidel etikety? A především zjistit, kam vyrazit, aby to stálo za to? Dočtete se ve speciálu Deníku na www.denik.cz/special/plesova-sezona, ve kterém najdete všechny informace k letošní plesové sezoně.

Akci si užily i moderátorky Sanda Parmová a Monika Leeová Košínová s partnery. Plesu se zúčastnila také moderátorka Ina Puhajková, která si šaty zapůjčila od návrhářky Sandy Markové. Ta podle Puhajkové ví, co jí sluší. „Mám ráda plesy, vždy se snažím přijít jako dáma a jako dáma také odejít,” sdělila Puhajková s úsměvem.

Ne každá žena se však v nóbl oblečení cítí dobře. Například pro Šárku Kašpárkovou by byl ideální ples takový, na který by mohla přijít v teniskách. „Když je muzika, která mě baví, která má dobrý rytmus, tančím moc ráda,” řekla bývalá trojskokanka.

LUCIE BURIANOVÁ