Podle bývalého předsedy představenstva a zároveň zástupce opoziční TOP 09 Daniela Smrčka to je unáhlené rozhodnutí. A rozhodně jej nemá dělat zastupitelstvo před volbami. „Nemyslíme si, že je pískovna v tak špatné situaci. V minulých letech generovala kolem tří milionů zisku, který pak městská část využívala pro investice," uvedl.

Lidovec Jiří Hasoň upozornil na to, že městská část z výnosů pískovny platila dlouhodobě i velké projekty. „Vzniklo díky ní hřiště se zázemím u základní školy Kneslova a Areál Zdraví. Obojí za miliony," řekl.

O vyhlášení záměru prodeje mají dnes jednat zastupitelé Černovic. Podle místostarostky Petry Quittové to ale neznamená, že radnice firmu skutečně prodá. „ Hledáme řešení, jak ji vrátit zpět do kladných čísel. Na první místě volíme cestu úspor, tedy snižováním nákladů. Může se ale stát, že v budoucnu bude provoz i tak nerentabilní. Proto jsme se rozhodli nechat si vypracovat ekonomickou analýzu, jejíž součástí je i možnost jejího prodeje," zdůraznila místostarostka­.