Konflikt v Bohunicích vypukl tehdy, když si opozice prosadila hlasování o penězích na pokračování úpravy prostoru před obchodním centrem Kavkaz oddělené od rozhodování o zbytku rozpočtu. Starosta Antonín Crha ji za to ve zpravodaji zkritizoval. „Starostova reakce připomínala, jako kdyby poslanec nepodpořil rozpočet a byl souzen za vlastizradu nebo rozvracení republiky,“ podivil se opoziční zastupitel Miloš Vrážel.

Crhova kritika se nelíbila ani dalšímu opozičnímu politikovi, Robertu Kotzianovi. „Starosta ztratil úplně sebekontrolu a ve vydání zpravodaje nás osočil,“ konstatoval.

Opozice přišla v dalším čísle měsíčníku se společným prohlášením. Tím ale hádka neskončila. „Využil toho, že je v redakční radě a na naše články po uzávěrce reagoval,“ postěžoval si na další postup bohunického starosty Kotzian.

Antonín Crha kritiku namířenou proti opozici vysvětlil tím, že pokud by peníze na rozestavěné okolí Kavkazu neschválili, mělo by to pro Bohunice vážné následky. „Museli bychom vrátit dotaci Brnu a zaplatit penále firmě, která už na stavbě pracuje,“ uvedl.

Matěj Hollan z hnutí Žít Brno.
Spojení s Žít Brno? Byl by to polibek smrti, myslí si někteří Piráti

Nesouhlasí ani s kritikou svých textů ve zpravodaji. „V prvním článku jsem popisoval jen suchá fakta. Informace ve zpravodaji mají být pravdivé a vyvážené. To články opozice nebyly, proto jsem reagoval. Příspěvky, které jsou korektní, nikdy nekomentuji,“ uvedl Crha.

Zatímco v Bohunicích se pře koalice s opozicí, na radnici v Komíně vznikl spor mezi dvěma vysoce postavenými koaličními političkami. Starostka Milada Blatná odmítla potvrdit bez výběrového řízení ve funkci ředitelku základní školy Pastviny Jarmilu Líčeníkovou. Ta v ní chce zůstat až do jara příštího roku, kdy má jít do důchodu.

Blatná upozornila na to, že Líčeníková školu vede bez výběrového řízení už dvacet let. „Nemůžu ji jmenovat na kratší než šestileté období. Proto jsem nebyla ochotná ji ve funkci potvrdit,“ uvedla starostka.

Bohunický starosta Antonín Crha.
Spor o zpravodaj: opozice chce víc místa. Psali do něj nepravdy, tvrdí starosta

Naopak její kolegyně v radě, místostarostka Kateřina Jarošová, chtěla ředitelce setrvání ve funkci až do důchodu umožnit. „Je pro mě důležité ponechat ředitelku, která je ve škole dlouho a nikdo si na ni nestěžoval. Zaměstnanci školy sepsali dokonce petici, aby zůstala,“ vysvětlila.

Radní Komína se nakonec rozhodli výběrové řízení vypsat. Ředitelka školy pak radnici doručila písemnou rezignaci k datu jejího odchodu do důchodu. „Teď, když mám písemnou rezignaci, budu o setrvání ředitelky ve funkci uvažovat,“ přislíbila starostka Blatná.

Výroky ve sporu v Bohunicích :
• „Starostova reakce připomínala, jako kdyby měl být poslanec souzen kvůli nesouhlasu se státním rozpočtem za vlastizradu nebo rozvracení republiky,“ řekl opoziční zastupitel Miloš Vrážel.
• „Starosta úplně ztratil sebekontrolu a ve vydání zpravodaje nás osočil,“ sdělil opoziční zastupitel Robert Kotzian.
• „V prvním článku jsem popisoval jen suchá fakta. Poté jsem reagoval na nepravdivé výroky opozice, ty korektní nikdy nekomentuji,“ uvedl starosta Antonín Crha.