Jak už Brněnský deník Rovnost informoval, návrh na výjimku z brněnského celoplošného zákazu hazardu pro Husovu a Benešovu ulici předložili radní městské části minulý týden. „Jediný logický důvod pro výjimku Husovy ulice je zřízení nového kasina," prohlásil zastupitel za sociální demokracii Jindřich Zechmeister. Podle něj hrozí, že Husovu nová kasina úplně zaplní.

Starosta Landa a hnutí Žít Brno se přitom dříve vymezovali vůči herním automatů, ale ne proti živým hrám jako je ruleta. „Pokud by vzniklo v Husově ulici kasino podobné tomu v hotelu Grand, nutně bych se tomu nebránil," sdělil Landa. Dodal ale, že tuto myšlenku jeho hnutí aktivně neprosazuje.

Podle Zechmeistera je možné, že se návrh na výjimku vrátí na zastupitelstvo. „Minulý týden neprošel jen o dva či tři hlasy. Koalici chyběly při hlasování právě tři zastupitelé. Proti návrhu byla kompletní opozice," upozornil Zechmeister.

Starosta připustil, že další žádost o změnu vyhlášky už radě někdo předložil. „Podrobnosti teď neznám. Ale další hlasování není na pořadu dne," ujistil.

Zároveň zdůraznil, že ne všichni z Žít Brno hlasovali pro hazard. „Polovina klubu Žít Brno návrh podpořila, druhá ne. Je to individuální," řekl.

Jak kdo hlasoval, se nepodařilo Rovnosti zjistit. „Zápis z jednání nemám k dispozici," uvedla mluvčí Brna-středu Denisa Kapitančiková.

hazard v centru
- rada Brna-středu doporučila zastupitelům odsouhlasit návrh vyhlášky, který by umožnil provoz živých hazardních her v Benešově a Husově ulici
- zastupitelstvo městské části ale návrh neodsouhlasilo
- v budoucnu se mohou zastupitelé hazardem znovu zabývat